Odstraszacz na gryzonie - jak podłączyć

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dywiko
    Classic
    • 2013
    • 17

Zamieszczone przez Agamek12
    Zamieszczone przez xcracer
    Nie.chciałeś dorzucić trochę koników?
    Po dorzuceniu koników na moc 193km auto mocno kopcilo i dlatego postanowiłem o pozostawieniu serii...
    Bardzo intensywne było to kopcenie?

Jakbyś tak porównał do Ikarusa będzie bardziej obrazowo :P
  • iFi
    Elegance
    • 2012
    • 906

Ostatnio w moim samochodzie zadomowiła się kuna :evil: Biega u nas tego od groma. Ta, która upodobała sobie mój samochód zdążyła zjeść kawałek wygłuszenia maski i (najgorsze) jeden wąż chłodniczy (300zł w plecy).

Tak czy inaczej na razie zastosowałem spray Liquy Moly i o dziwo działa! Ale trzeba go stosować co dwa tygodnie więc jest to pewnego rodzaju uzupełnienie...

Kupiłem więc odstraszacz elektryczny Kemo. Sprawdzone przez wiele lokalnych samochodów i ludzie ponoć zadowoleni... Pytanie - jak to sprawnie podłączyć? Chciałbym aby uruchamiało się po wyłączeniu silnika, natomiast w trakcie jego działania aby pozostawało bez prądu. Czy mógłbym ktoś coś zasugerować? Będę wdzięczny.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Podpiete do akumulatora lub do stalego plusa w skrzynce bezpiecznikow przez osobny bezpiecznik oraz przekaznik.

Przekaznik otwiera styki (wylacza urzadzenie), gdy ma podane napiecie ze skrzynki bezpiecznikow z przekaznika X stacyjki.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• iFi
        Elegance
        • 2012
        • 906

Dzięki, właściwie taki miałem gdzieś tam plan z tyłu głowy, ale zastanawiałem się czy nie ma gdzieś jakiegoś gotowego miejsca, pod które mogę się podpiąć... Zmontuję "instalację" i oby zadziałała...

Komentarz

• krzysn
          Rider
          • 2007
          • 515

Zastosowałem dokładnie to samo rozwiązanie. Odstraszacz w sprayu śmierdzi znacznie dłużej niż dwa tygodnie.
          Co do kemo, zrobiłem najprościej jak się da, podłączyłem bezpośrednio do akumulatora. Mi tam nie przeszkadza, że działa podczas jazdy ;-)

Komentarz

• adamusek
            Rider
            • 2010
            • 331

ja juz w drugim aucie zalozylem w o2 zdazyla mi zjesc 2 wygluszenia maski po zamontowaniu kemo jest spokoj
            Prowadzi NaviExpert Lifetime
            Ostrzega Yanosik
            Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• diablo228
              Rider
              • 2013
              • 409
              • Octavia II (1Z3)
              • BVY 2.0 FSI 150 KM

kostka od wc powieszona również się sprawdza
              Mastershine - Auto Detailing Studio

Komentarz

• Eidos71
                RS
                • 2011
                • 2050
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez diablo228
                kostka od wc powieszona również się sprawdza
                Mam taką nadzieję... Od 2 m-cy wiszą w komorze silnika 2 takie kostki i chyba się sprawdzają - przez 2 tygodnie Octa parkowała w odległości ok. 20 metrów od legowiska kun. Chyba nic nie zmajstrowały - przynajmniej pobieżne sprawdzenie i brak problemów z autem na to wskazują... Albo po prostu miały inne, ciekawsze zajęcia, niż podgryzanie wygłuszenia i przewodów... :lol:
                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

Pracuję...